.

Ремонти във Варна

Професионална шпакловка,боядисване
Материалната база, включва технически средства за реализиране на основните си дейности, собствени транспортни средства, уреди, машини и съоръжения. При нас работят професионалисти с висока квалификация за извършване на строително-монтажните работи.
Фирмата уважава желанията и зачита изискванията на своите клиенти. Ето защо отделя особено внимание на прекия диалог със тях.

Ремонти във Варна

Професионална шпакловка,боядисване .
Венецианска мазилка с многоцветен ефект

Как да си направите акрилна венецианска мазилка с многоцветен ефект

Резултатът във всички случаи е страхотен – само с помощта на разноцветна готова смес и шпатула, Вие създавате съвършено нов релеф върху стената, а оттам и напълно различна атмосфера в помещението. И всичко това без трудоемкото нанасяне на гъстата мазилка на циментова основа или пък такава, направена от хоросан и мраморен прах (както се прави класическата венецианска мазилка), тъй като много от съвременните варианти са на акрилна основа и се нанасят бързо и лесно, сякаш използвате обикновена боя.

Този проект е базиран на нанасянето и застъпването на няколко пласта разноцветна акрилна смес за венецианска мазилка – с помощта на шпатулата и избраните цветове, Вие можете да създадете различни ефекти и текстури. Тук са използвани 3 различни цвята, подбрани така, че да се създаде видим контраст, но те могат да се заменят и с няколко нюанса на един и същ цвят, за да се омекоти крайният външен вид.

Не забравяйте обаче, че смесването на цветове понякога води до неочаквани резултати – например смесването на нюанси, които са противоположни в цветовия кръг създават сиво. Затова колкото по-контрастни цветове използвате, толкова по-малко трябва да ги размесвате върху стената.

Въпреки, че крайният резултат изглежда сложен, изпълнението на проекта не е никак сложно. Не е необходимо да обработвате повърхността с шкурка, а само да я нанесете с шпатула върху стената. Тъй като шарката се поставя на случаен принцип, от време на време е необходимо да отстъпите назад и да прецените дали резултатът Ви харесва.


Необходими инструменти и материали за венецианска мазилка: • готова акрилна смес за венецианска мазилка
 • стоманена шпатула със заоблени ръбове и ширина около 15 см.
 • памучни парчета плат
 • гумени ръкавици

Инструкции:

 1. Подгответе стената по указания върху опаковката на сместа начин – обикновено върху съществуващата боя се нанася грунд (PVA).
 2. С помощта на шпатулата нанесете първия цвят от венецианската мазилка върху няколко различни места от стената.
 3. Покрийте част от „голите” места върху стената с втория цвят, застъпвайки леко първия цвят.
 4. Попълнете останалата чат от стенната повърхност с третия цвят мазилка, като застъпвате частично и другите два цвята.
 5. Минете с шпатулата върху местата, където граничат различните цветове, за да ги смесите леко. Ако искате дизайнът да бъде с вертикална насоченост, движенията на шпатулата трябва да са основно нагоре и надолу. леко изгладете твърде изпъкналите места, тъй като те вероятно ще се напукат при изсъхването на материала, но не се стремете да постигнете твърде голяма гладкост.
 6. Когато стигнете до ъглите, използвайте шпатулата, за да пренесете излишъка от материал върху съседната стена.
 7. Използвайте ръката си (с ръкавица), за да омекотите мазилката в ъглите.
 8. Повторете стъпките от 2 до 7 и за останалата част от стената.


Източник comfort.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.