.

Ремонти във Варна

Професионална шпакловка,боядисване
Материалната база, включва технически средства за реализиране на основните си дейности, собствени транспортни средства, уреди, машини и съоръжения. При нас работят професионалисти с висока квалификация за извършване на строително-монтажните работи.
Фирмата уважава желанията и зачита изискванията на своите клиенти. Ето защо отделя особено внимание на прекия диалог със тях.

Ремонти във Варна

Професионална шпакловка,боядисване .




ПРИ КОНДЕНЗ ПО ПРОЗОРЦИТЕ




Образуване конденз по повърхността от към помещението на стъклопакета и рамки на прозореца.

По принцип конденз може да се появи по повърхността откъм помещението на стъклопакета, съответно рамки на прозорци. Тогава се говори още за изпотяване или замъгляване на прозореца. Това обаче на бива да се бърка с поява на конденз във вътрешността на стъклопакета /когато конденза е между двете стъкла вътре в стъклопакета, той е дефектен и трябва да потърсите намесата на специализиран сервиз/.

В жилищните помещения непрекъснато се отделя водна пара, могат да се приемат следните количества:

- издишан от човек въздух: дневно количество 1 до 2 литра

- готвене: дневно до 2 литра при четиричленно семейство

- къпане, поливане на цветя, пране и др.: дневно до 3 литра при четиричленно семейство.

Появата на конденз започва от края на стъклото, като най-студена част от жилището. Освен широките первази, както и рамката на крилото могат да затруднят въздушния поток, така че влагата в долния край на стъклото може да се появи по-рано отколкото в средата му.

Конденз може да се появи в неотоплявани помещения. Причината е в постепенното изстиване на помещението през нощта и насищането на въздуха с водни пари от дишането при относително ниска температура.

Конденз може да настъпи не само на прозорците, но и на всички студени места в помещението. Това води до петна плесен и мухъл по стените.

Херметизацията – основната причина за влагата в дома ни

Прекомерната, нездравословна влага в затворените помещения се появява с подмяна на старите дървени дограми със съвременните красиви PVC и алуминиеви профили. Допълнителната термоизолация – вътрешна и външна, изостря проблема, тъй като не дава възможност на стените „да дишат”.
У нас при поява на влага и конденз производителите на дограма дават какви ли не препоръки.

При спазване на определени правила конденза може да се намали или изчезне.

1. Да се проветряват повече помещенията, в които се образува конденз. Това обаче не бива да става чрез продължително проветряване/ отваряне на клапа/.

2. Проветряване чрез широко отворен прозорец спестява енергия и предотвратява появата на конденз и мухъл. Прозорците се отварят широко за около 5-10 минути, при изключено отопление, така че наситения с водна пара въздух се заменя с нов по-студен. Това трябва да се прави три четири пъти на ден.

3. На помещенията от северната страна трябва да се обърне особено внимание, тъй като през зимата те изстиват по-бързо от южните. Добре е да се поддържат температури 17-18 градуса.

4. Да се поддържат възможно най-малки температурни разлики между различните помещения в жилището.

5. Препоръчително е сутрин помещенията да се проветряват поне 20 мин. и след отваряне на прозорците да се осигури непрекъснато отопление.

6. Избягването на конденза може да се избегне и чрез промяна на потока на топлия въздух.

7. При липса на отоплително тяло ситуацията става благоприятна за образуване на конденз и мухъл.

8. По възможност отопление, да не се включва и изключва да се поддържа относително еднаква температура през цялото денонощие.


Едно от решенията за конденз по стъклата е микровентилацията.

МИКРОВЕНТИЛАЦИЯ


Вкарването на премерени порции въздух става с вентилационна надставка (луфтер). Тя е алуминиева и за да не се нарушава термоизолацията тя има вграден полиамид 20 мм, който прекъсва термичния мост. Във вътрешността на надставката има миниатюрни клапи, които се отварят в зависимост от нуждите и пропускат малки порции въздух. Вкарването на свеж въздух е необходимо, за да се установи баланс на влажността в помещението.

Пример 1: Имате 5-6 средноголеми растения в хол 20 кв.м., който не обитавате по-голямата част от деня. Въздухът се насища с влага сравнително бързо. При това положение луфтерът трябва да е отворен през по-голямата част от денонощието.

Пример 2: Имате спалня 13 кв.м. без растения, която обитавате 8-9 часа в денонощието. Луфтерът трябва да е отворен точно през тези 8-9 часа.

След като се разтърсих из интернет намерих няколко марки клапани за микроклиматизация .

- Статични прозоречни решетки с ръчно управление
http://komatek-kmt.com/?page_id=17&record_id=257
Осигуряват приток на свеж въздух, но се управляват ръчно – т.е. нямат вграден датчик, който да тества влажността в помещението. Поради тази причина работата им изцяло зависи от обитателите на дома, а това е почти равносилно на решението, което предлага „открехнатият прозорец”.

- С клапан, работещ в зависимост от силата на вятъра
http://www.prozorec.bg/products/rac.shtml
Това решение също е незадоволително, тъй като при тихо време и при неподходящо изложение на прозореца устройството няма да работи. Друг съществен недостатък е, че не се отчита връзката температура-влажност, а тя, както вече отбелязахме, е от много съществено значение за здравословните норми на стайния въздух.

- С алуминиево перце
http://www.gradevi.net/ventilacia.aspx
Това е разновидност на горното решение, но вместо клапан има подвижно алуминиево
перце.

Прозоречни клапани на френската компания Aereco
подават свеж въздух в помещението

1. EMM - Автоматично влагорегулируемо нагнетателно устройство
2. EHA - Автоматично влагорегулируемо нагнетателно устройство с повишена шумоизолация
3. EHT - Автоматично влагорегулируемо стенно нагнетателно устройство
4. Външни козирки и допълнителни устройства за влагорегулируеми нагнетателни устройства
5. EHA2 - НОВИ УСТРОЙСТВА Aereco - 2010 !!!


Основни предимства на устройствата Aereco са:

- Автоматично регулират притока на свеж въздух в помещението
- Решават завинаги проблема с влагата
- Безшумни са
- Лесно се монтират
- Гаранцията им е вечна
- Не консумират ток
- Имат ниска цена
- Стилни са


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.